Registrace k odběru zeleninových bedýnek na rok 2024 je otevřena. Přihlaste se ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí1 porce
 1 paprika
 1 rajče
 30g mandlí
 ½ papričky jalapeno
 1 stroužek česneku
 1 lžička celého římský kmínu
 hrst bazalky
 1 lžíce medu
 200g zakysané smetany
 ½ dl vody
 rostlinný olej
 sůl
 pepř
1

Nejprve nadrťte mandle nebo je nakrájejte nadrobno. Česnek a papričku jalapeño nakrájejte také na malé kousky.

2

Mandle, česnek a jalapeňo orestujte 4 minuty se lžící medu a římským kmínem. Směs na pánvi míchejte, aby med zkaramelizoval, ale nepřipálil se.

3

Poté přidejte nadrobno nasekané rajče, papriku, bazalku a restujte dalších 2 minuty. Dle potřeby podlijte vodou nebo vývarem.

4

Vše rozmixujte, osolte, opepřete, doplňte zakysanou smetanou. Nechte alespoň 30 minut odstát.

Suroviny

 1 paprika
 1 rajče
 30g mandlí
 ½ papričky jalapeno
 1 stroužek česneku
 1 lžička celého římský kmínu
 hrst bazalky
 1 lžíce medu
 200g zakysané smetany
 ½ dl vody
 rostlinný olej
 sůl
 pepř

Postup

1

Nejprve nadrťte mandle nebo je nakrájejte nadrobno. Česnek a papričku jalapeño nakrájejte také na malé kousky.

2

Mandle, česnek a jalapeňo orestujte 4 minuty se lžící medu a římským kmínem. Směs na pánvi míchejte, aby med zkaramelizoval, ale nepřipálil se.

3

Poté přidejte nadrobno nasekané rajče, papriku, bazalku a restujte dalších 2 minuty. Dle potřeby podlijte vodou nebo vývarem.

4

Vše rozmixujte, osolte, opepřete, doplňte zakysanou smetanou. Nechte alespoň 30 minut odstát.

Dip k chlebu, plackám nebo nachos