Registrace k odběru zeleninových bedýnek na rok 2024 je otevřena. Přihlaste se ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí4 porce
 svazek máty
 150g špenátu
 2 tatsoi
 1 brambora
 2 cibule
 2 stroužky česneku
 2dl zeleninového vývaru
 ½ lžíce jablečného octa
 1dl litru vody
 rostlinný olej
 sůl
 pepř
1

Na středním plameni orestujte v hrcni na lžíci oleje nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Po 5 minutách přidejte bramboru nakrájenou na malé kostky a nechte dalších 5 minut restovat.

3

Přidejte nasekané tuhé části stonku tatsoi a po 2 minutách přilijte vývar a vodu. Nechte vařit na středním plameni zhruba 5 minut. Osolte a opepřete.

4

Poté přidejte nasekané listy špenátu, zbytek tatsoi a mátu. Zalijte lžící jablečného octa a šťávou z ¼ citronu a nechte 3 minuty povařit.

5

Poté vše rozmixujte na jemné pyré. Podávejte s kopečkem zakysané smetany navrchu a zasypte slunečnicovými semínky.

Suroviny

 svazek máty
 150g špenátu
 2 tatsoi
 1 brambora
 2 cibule
 2 stroužky česneku
 2dl zeleninového vývaru
 ½ lžíce jablečného octa
 1dl litru vody
 rostlinný olej
 sůl
 pepř

Postup

1

Na středním plameni orestujte v hrcni na lžíci oleje nadrobno nakrájenou cibuli.

2

Po 5 minutách přidejte bramboru nakrájenou na malé kostky a nechte dalších 5 minut restovat.

3

Přidejte nasekané tuhé části stonku tatsoi a po 2 minutách přilijte vývar a vodu. Nechte vařit na středním plameni zhruba 5 minut. Osolte a opepřete.

4

Poté přidejte nasekané listy špenátu, zbytek tatsoi a mátu. Zalijte lžící jablečného octa a šťávou z ¼ citronu a nechte 3 minuty povařit.

5

Poté vše rozmixujte na jemné pyré. Podávejte s kopečkem zakysané smetany navrchu a zasypte slunečnicovými semínky.

Špenátová polévka