Registrace k odběru zeleninových bedýnek na rok 2024 je otevřena. Přihlaste se ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí4 porce
 200 g lesních hub
 10 listů čerstvého zelí
 ½ chilli papričky
 2 cibule
 50 g nivy
 1 lžička kmínu
 sůl
 pepř
 1 dl zeleninového vývaru
 olivový olej
 100 g tvarohu
 3 natě jarni cibulky
 chléb
1

Nakrájenou cibuli vložte do pánve s rozehřátým olejem a 1-2 minuty restujte.

2

Přidejte očištěné houby nakrájené na menší kusy. Nechte restovat další 2-3 minuty.

3

Přidejte nasekanou chilli papričku, směs zasypte kmínem, osolte a opepřete. Dobře promíchejte.

4

Přidejte zelí nasekané na úzké proužky a nechte restovat další 3 minuty na středním plameni. Poté přilijte vývar a nechte vařit 5-7 minut, dokud se voda z většiny neodpaří.

5

Mezitim si připravte tvarohovou pomazánku. V mističce rozmíchejte tvaroh se lžící olivového oleje. Přidejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Nechte alespoň 5 minut odstát v chladu, aby se chutě dobře propojily.

6

Až se voda ze směsi hub a zelí z většiny odpaří, zasypte ji nastrouhanou nivou a nechte 1 minutu rozpustit a propojit s ostatními surovinami.

7

Směs podávejte na talíři spolu s chlebem a tvarohovou pomazánkou.

Suroviny

 200 g lesních hub
 10 listů čerstvého zelí
 ½ chilli papričky
 2 cibule
 50 g nivy
 1 lžička kmínu
 sůl
 pepř
 1 dl zeleninového vývaru
 olivový olej
 100 g tvarohu
 3 natě jarni cibulky
 chléb

Postup

1

Nakrájenou cibuli vložte do pánve s rozehřátým olejem a 1-2 minuty restujte.

2

Přidejte očištěné houby nakrájené na menší kusy. Nechte restovat další 2-3 minuty.

3

Přidejte nasekanou chilli papričku, směs zasypte kmínem, osolte a opepřete. Dobře promíchejte.

4

Přidejte zelí nasekané na úzké proužky a nechte restovat další 3 minuty na středním plameni. Poté přilijte vývar a nechte vařit 5-7 minut, dokud se voda z většiny neodpaří.

5

Mezitim si připravte tvarohovou pomazánku. V mističce rozmíchejte tvaroh se lžící olivového oleje. Přidejte nasekanou jarní cibulku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Nechte alespoň 5 minut odstát v chladu, aby se chutě dobře propojily.

6

Až se voda ze směsi hub a zelí z většiny odpaří, zasypte ji nastrouhanou nivou a nechte 1 minutu rozpustit a propojit s ostatními surovinami.

7

Směs podávejte na talíři spolu s chlebem a tvarohovou pomazánkou.

Lesní houby se zelím na kmínu