Registrace k odběru zeleninových bedýnek na rok 2024 je otevřena. Přihlaste se ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
AutorsvobodnehoryZelenina
Počet porcí8 porcí
Čas vaření1 hr
 2 hrnky polohrubé mouky
 1 hrnek (sojového) mléka
 ¼ hrnku cukru
 ½ hrnku rostlinného oleje
 2 vejce
 1 pytlíček kypřícího prášku
 3 jablka
 5 listů mangoldu
 2 lžičky skořice
 1,5 lžíce vanilkového cukru
 1,5 lžíce slunečnicových semínek
1

Předehřejte troubu na 175 °C. Nakrájejte mangold na malé kousky (nať 2-5 mm, listy na úzké proužky), vložte do misky, zasypte vanilkovým cukrem, promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2

Ve velké míse mezitím smíchejte suché ingredience - mouku, kypřící prášek, cukr a 1,5 lžičky skořice. Dobře promíchejte.

3

Přidejte vejce, olej a mléko. Nastrouhejte 2 a ½ jablka a přimíchejte do těsta.

4

Poté z mangoldu sceďte šťávu a přimíchejte ho k těstu. Dobře promíchejte.

5

Těsto nalijte do formy a navrch vyskládejte plátky z ½ jablka tak, aby s mezerami pokryly celý povrch. Posypte slunečnicovými semínky a ½ lžičkou skořice.

6

Formu vložte do trouby a buchtu nechte péct 30-40 minut, dokud těsto nenabobtná a nezačne tmavnout na povrchu.

7

Před podáváním nechte alespoň ½ hodiny až hodinu vychladnout.

Suroviny

 2 hrnky polohrubé mouky
 1 hrnek (sojového) mléka
 ¼ hrnku cukru
 ½ hrnku rostlinného oleje
 2 vejce
 1 pytlíček kypřícího prášku
 3 jablka
 5 listů mangoldu
 2 lžičky skořice
 1,5 lžíce vanilkového cukru
 1,5 lžíce slunečnicových semínek

Postup

1

Předehřejte troubu na 175 °C. Nakrájejte mangold na malé kousky (nať 2-5 mm, listy na úzké proužky), vložte do misky, zasypte vanilkovým cukrem, promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2

Ve velké míse mezitím smíchejte suché ingredience - mouku, kypřící prášek, cukr a 1,5 lžičky skořice. Dobře promíchejte.

3

Přidejte vejce, olej a mléko. Nastrouhejte 2 a ½ jablka a přimíchejte do těsta.

4

Poté z mangoldu sceďte šťávu a přimíchejte ho k těstu. Dobře promíchejte.

5

Těsto nalijte do formy a navrch vyskládejte plátky z ½ jablka tak, aby s mezerami pokryly celý povrch. Posypte slunečnicovými semínky a ½ lžičkou skořice.

6

Formu vložte do trouby a buchtu nechte péct 30-40 minut, dokud těsto nenabobtná a nezačne tmavnout na povrchu.

7

Před podáváním nechte alespoň ½ hodiny až hodinu vychladnout.

Jablečná buchta s mangoldem