Jablečná buchta s mangoldem
Předehřejte troubu na 175 °C. Nakrájejte mangold na malé kousky (nať 2-5 mm, listy na úzké proužky), vložte do misky, zasypte vanilkovým cukrem, promíchejte a nechte 10 minut odstát.
Ve velké míse mezitím smíchejte suché ingredience - mouku, kypřící prášek, cukr a 1,5 lžičky skořice. Dobře promíchejte.
Přidejte vejce, olej a mléko. Nastrouhejte 2 a ½ jablka a přimíchejte do těsta.
Poté z mangoldu sceďte šťávu a přimíchejte ho k těstu. Dobře promíchejte.
Těsto nalijte do formy a navrch vyskládejte plátky z ½ jablka tak, aby s mezerami pokryly celý povrch. Posypte slunečnicovými semínky a ½ lžičkou skořice.
Formu vložte do trouby a buchtu nechte péct 30-40 minut, dokud těsto nenabobtná a nezačne tmavnout na povrchu.
Před podáváním nechte alespoň ½ hodiny až hodinu vychladnout.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 175 °C. Nakrájejte mangold na malé kousky (nať 2-5 mm, listy na úzké proužky), vložte do misky, zasypte vanilkovým cukrem, promíchejte a nechte 10 minut odstát.
Ve velké míse mezitím smíchejte suché ingredience - mouku, kypřící prášek, cukr a 1,5 lžičky skořice. Dobře promíchejte.
Přidejte vejce, olej a mléko. Nastrouhejte 2 a ½ jablka a přimíchejte do těsta.
Poté z mangoldu sceďte šťávu a přimíchejte ho k těstu. Dobře promíchejte.
Těsto nalijte do formy a navrch vyskládejte plátky z ½ jablka tak, aby s mezerami pokryly celý povrch. Posypte slunečnicovými semínky a ½ lžičkou skořice.
Formu vložte do trouby a buchtu nechte péct 30-40 minut, dokud těsto nenabobtná a nezačne tmavnout na povrchu.
Před podáváním nechte alespoň ½ hodiny až hodinu vychladnout.