Registrace k odběru zeleninových bedýnek na rok 2024 je otevřena. Přihlaste se ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí1 porce
 200g rýže
 2 pak choi
 1 svazek ředkviček
 2 natě jarní cibulky)
 2 cm zázvor
 1 skořice
 1 badyán
 1 lžička římského kmínu
 špetka kardamonu
 500 ml zeleninového vývaru
 100 ml bílého vína
 slunečnicový olej
 sůl, pepř
1

Oloupaný zázvor rozkrojte na čtvrtiny a 1 jarní cibulku nasekejte na drobno.

2

Do hrnce vložte se lžičkou oleje skořici, badyán, římský kmín, nasekanou jarní cibulku a zázvor. Nechte 2 minuty zarestovat.

3

Propláchněte rýži, přidejte ji do hrnce a za občasného míchání nechte 2 minuty restovat. Přidejte kardamon a promíchejte.

4

Zalijte 50 ml vína a nechte 2-5 minut povařit dokud se alkohol nevyvaří. Dle potřeby osolte a opepřete.

5

Zalijte zeleninovým vývarem, přikryjte poklicí a nechte rýži 15-20 minut vařit.

6

Mezitím si připravte zálivku na rýži. Do misky přidejte nasekanou nať z ředkviček, přidejte 2 lžíce oleje, sůl, pepř a 50 ml vína. Rozmixujte do jemné tekuté konzistence.

7

Poté na lžičce oleje orestujte nasekané pak choi a ředkvičky. Stačí 2-4 minuty dokud listy pak choi lehce nezvadnou. Dle potřeby osolte a opepřete.

8

Až je rýže dovařená, vyjměte skořici, badyán a zázvor. Zalijte zálivkou z natě ředkviček a přidejte orestované pak choi a ředkvičky. Promíchejte.

9

Servírujte se zbytkem nasekané jarní cibulky.

Suroviny

 200g rýže
 2 pak choi
 1 svazek ředkviček
 2 natě jarní cibulky)
 2 cm zázvor
 1 skořice
 1 badyán
 1 lžička římského kmínu
 špetka kardamonu
 500 ml zeleninového vývaru
 100 ml bílého vína
 slunečnicový olej
 sůl, pepř

Postup

1

Oloupaný zázvor rozkrojte na čtvrtiny a 1 jarní cibulku nasekejte na drobno.

2

Do hrnce vložte se lžičkou oleje skořici, badyán, římský kmín, nasekanou jarní cibulku a zázvor. Nechte 2 minuty zarestovat.

3

Propláchněte rýži, přidejte ji do hrnce a za občasného míchání nechte 2 minuty restovat. Přidejte kardamon a promíchejte.

4

Zalijte 50 ml vína a nechte 2-5 minut povařit dokud se alkohol nevyvaří. Dle potřeby osolte a opepřete.

5

Zalijte zeleninovým vývarem, přikryjte poklicí a nechte rýži 15-20 minut vařit.

6

Mezitím si připravte zálivku na rýži. Do misky přidejte nasekanou nať z ředkviček, přidejte 2 lžíce oleje, sůl, pepř a 50 ml vína. Rozmixujte do jemné tekuté konzistence.

7

Poté na lžičce oleje orestujte nasekané pak choi a ředkvičky. Stačí 2-4 minuty dokud listy pak choi lehce nezvadnou. Dle potřeby osolte a opepřete.

8

Až je rýže dovařená, vyjměte skořici, badyán a zázvor. Zalijte zálivkou z natě ředkviček a přidejte orestované pak choi a ředkvičky. Promíchejte.

9

Servírujte se zbytkem nasekané jarní cibulky.

Rýže s pak choi a ředkvičkami