Print Options:

Vejce s mibunovou omáčkou

Počet porcí4 porce

 4 krajíce chleba
 4 vejce
 3 stroužky česneku nebo česnekové výhonky
 Kadeřávek
 Salát mibuna
 Parmezán
 Sůl
 Pepř
 Smetana na vaření
 ½ citronu
 Hrst thajské bazalky
1

Nasekejte salat mibuna a česnek nebo česnekové výhonky na drobno a nastrouhejte parmezán na drobno. Na olivovém oleji orestujte česnek (½ - 1 minuta), přidejte salát mibuna. Za staleho michani nechte zavadnout (2-3 minuty). Přidejte nasekanou bazalku, ½ minuty orestujte a přilijte smetanu, nechte 1 minutu povařit. Rozmixujte, osolte, opepřete a řridejte nastrouhaný parmezán. Za stalého míchání nechte parmezán rozpustit, aby se omáčka zahustila.

2

Rozmixujte rostlinný olej (ne olivovy) s cesnekem. Vzniklou pastou potřete jednu stranu chleba. Chléb opečte z obou stran na rozehřáté pánvi.

3

Nakrajejte/natrhejte kadeřávek na úzké proužky. Promíchejte v misce s olivovým olejem, oslote, opepřete.

4

Vejce uvařte na měkko - vodu (které je dostatek, aby se do ní vejce celá ponořila) v hrnci priveďte k varu, ponořte do ni vejce. Nechte 5 minut vařit.

5

Servírujte na talíř topinku s kadeřávkem navrchu a vedle oloupané vejce na měkko rozkrojené na půl. Oslote a opepřete, přelijte mibunovou omáčkou.

Nutrition Facts

Porce 0