Vejce s mibunovou omáčkou
Nasekejte salat mibuna a česnek nebo česnekové výhonky na drobno a nastrouhejte parmezán na drobno. Na olivovém oleji orestujte česnek (½ - 1 minuta), přidejte salát mibuna. Za staleho michani nechte zavadnout (2-3 minuty). Přidejte nasekanou bazalku, ½ minuty orestujte a přilijte smetanu, nechte 1 minutu povařit. Rozmixujte, osolte, opepřete a řridejte nastrouhaný parmezán. Za stalého míchání nechte parmezán rozpustit, aby se omáčka zahustila.
Rozmixujte rostlinný olej (ne olivovy) s cesnekem. Vzniklou pastou potřete jednu stranu chleba. Chléb opečte z obou stran na rozehřáté pánvi.
Nakrajejte/natrhejte kadeřávek na úzké proužky. Promíchejte v misce s olivovým olejem, oslote, opepřete.
Vejce uvařte na měkko - vodu (které je dostatek, aby se do ní vejce celá ponořila) v hrnci priveďte k varu, ponořte do ni vejce. Nechte 5 minut vařit.
Servírujte na talíř topinku s kadeřávkem navrchu a vedle oloupané vejce na měkko rozkrojené na půl. Oslote a opepřete, přelijte mibunovou omáčkou.
Suroviny
Postup
Nasekejte salat mibuna a česnek nebo česnekové výhonky na drobno a nastrouhejte parmezán na drobno. Na olivovém oleji orestujte česnek (½ - 1 minuta), přidejte salát mibuna. Za staleho michani nechte zavadnout (2-3 minuty). Přidejte nasekanou bazalku, ½ minuty orestujte a přilijte smetanu, nechte 1 minutu povařit. Rozmixujte, osolte, opepřete a řridejte nastrouhaný parmezán. Za stalého míchání nechte parmezán rozpustit, aby se omáčka zahustila.
Rozmixujte rostlinný olej (ne olivovy) s cesnekem. Vzniklou pastou potřete jednu stranu chleba. Chléb opečte z obou stran na rozehřáté pánvi.
Nakrajejte/natrhejte kadeřávek na úzké proužky. Promíchejte v misce s olivovým olejem, oslote, opepřete.
Vejce uvařte na měkko - vodu (které je dostatek, aby se do ní vejce celá ponořila) v hrnci priveďte k varu, ponořte do ni vejce. Nechte 5 minut vařit.
Servírujte na talíř topinku s kadeřávkem navrchu a vedle oloupané vejce na měkko rozkrojené na půl. Oslote a opepřete, přelijte mibunovou omáčkou.