Print Options:

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Počet porcí5 porcí

 2 lžíce olivového oleje
 1 cibule nakrájená nadrobno
 2 stroužky česneku
 1 lemon chilli paprička
 1 oloupaná dýně
 50-100 ml plnotučného mléka
 2 lžíce rajčatového protlaku
 100 ml smetany na vaření
 500 g těstovin (například rigatoni nebo penne)
 50 g strouhaného parmazánu nebo jiný sýr na ozdobění
1

Rozehřejte troubu na 200°C a nakrájejte oloupanou dýní na kostky a promíchejte ji s olejem. Ty pečte v troubě 20-30 minut, dokud nezměknou.

2

Na pánvi rozehřejte olej na středním ohni a 5 minut restujte cibuli. Až bude cibule dozlatova, přidejte česnek a lemon chilli papričku a restujte ještě asi 3 minuty.

3

Na pánev přidejte rajčatový protlak a smetanu na vaření a vařte asi 5 minut.

4

Poté do pánve přidejte upečenou dýní a tyčovým mixérem vše rozmixujte. Postupně přidávejte mléko, až bude směs tak akorát hustá. Opepřete a osolte podle chuti.

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a odložte si šálek vařící vody. Těstoviny promíchejte s dýňovou omáčkou, parmazánem a s nasekanou listovou petrželí. Poté přidejte 50-100 ml odložené vody, aby omáčka nebyla moc hutná.

6

Můžete ozdobit parmezánem a petrželí z bylinkového mixu. Dobrou chuť!

Nutrition Facts

Porce 0