Print Options:

Středomořská zapečená vejce v rajčatové omáčce

Počet porcí3 porce

 2 cibule
 3 stroužky česneku
 1 chilli paprička jalapeno
 1 střední cuketa
 2 velká rajčata
 6 malých rajčátek
 3 vejce
 2 listy mangoldu
 rajský protlak
 1dl vody
 4 snítky citronové trávy
 hrst čerstvé bazalky
 rostlinný olej
 sůl
 pepř
1

Rozehřejte troubu na 180°C a připravte si pánev, která může být použita i na zapečení v troubě. Pokud takovou pánev nemáte, zeleninu si připravte v obyčejné pánvi nebo hrnci a poté použijte zapékací mísu. Zapékací mísu ale vložte do trouby minimálně 5 minut před použitím, aby se nahřála a měla tak stejnou teplotu jako připravovaná zelenina v hrnci.

2

Na středním plameni rozehřejte na pánvi olej, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Nechte 1-2 minuty restovat. Mezitím nakrájejte cuketu na menší kostky a poté přidejte na pánev. Osolte a opepřete a restujte 5-7 minut, dle potřeby podlijte vodou (vždy ale pouze trochu na dno pánve tak, aby se cuketa nedusila).

3

V hrnečku rozmíchejte rajský protlak s 1 dl vody, směs vylijte do pánve a dobře promíchejte se zeleninou. Přidejte citronovou trávu na vrch, přikryjte pokličkou a nechte 5-7 minut dusit.

4

Poté odklopte pokličku, vyjměte citronovou trávu na talíř a do zeleninové směsi přimíchejte nasekaný mangold, bazalku, malá rajčátka a nechte 1-2 minuty mangold zavadnout.

5

Poté udělejte tři jamky, do kterých vyklepněte vejce. Směs pokryjte citronovou trávou, kterou jste si přestím odložili na talířek. Přikryjte pokličkou a vložte do trouby na 3-4 minuty.

6

Servírujte s bílým chlebem nebo plackami.

Nutrition Facts

Porce 0