Pesto z mangoldu, tatsoi a ředkviček s natí
Mangold, tatsoi, ředkvičky (i s natí), česnek, parmezán a thajskou bazalku nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Vsypte piniová a slunečnicová jádra, zalijte olejem, vodou a vymačkejte šťávu z limetky.
Rozmixujte na pastu a nechte odstát alespoň 15 minut v lednici.
Servírujte s těstovinami, posypte parmezánem. Zbytek pesta je možné uchovávat v lednici (nejpozději do 2-3 dnů spotřebovat) nebo zamrazit na delší dobu.
Suroviny
Postup
Mangold, tatsoi, ředkvičky (i s natí), česnek, parmezán a thajskou bazalku nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Vsypte piniová a slunečnicová jádra, zalijte olejem, vodou a vymačkejte šťávu z limetky.
Rozmixujte na pastu a nechte odstát alespoň 15 minut v lednici.
Servírujte s těstovinami, posypte parmezánem. Zbytek pesta je možné uchovávat v lednici (nejpozději do 2-3 dnů spotřebovat) nebo zamrazit na delší dobu.