Přisedněte k nám ke stolu na hostině mezi záhony, už 18. května. Více informací ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí1 porce
Čas vaření20 minut
 1 svazek mangoldu
 ½ tatsoi
 1 svazek ředkviček i s natí
 3 stroužky česneku
 50 g piniových jader
 50 g slunečnicových semínek
 5 lžic olivového oleje
 0,50 dl převařené vody
 svazek thajské bazalky
 ½ limetky
 70 g parmezánu
 sůl
 pepř
1

Mangold, tatsoi, ředkvičky (i s natí), česnek, parmezán a thajskou bazalku nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Vsypte piniová a slunečnicová jádra, zalijte olejem, vodou a vymačkejte šťávu z limetky.

2

Rozmixujte na pastu a nechte odstát alespoň 15 minut v lednici.

3

Servírujte s těstovinami, posypte parmezánem. Zbytek pesta je možné uchovávat v lednici (nejpozději do 2-3 dnů spotřebovat) nebo zamrazit na delší dobu.

Suroviny

 1 svazek mangoldu
 ½ tatsoi
 1 svazek ředkviček i s natí
 3 stroužky česneku
 50 g piniových jader
 50 g slunečnicových semínek
 5 lžic olivového oleje
 0,50 dl převařené vody
 svazek thajské bazalky
 ½ limetky
 70 g parmezánu
 sůl
 pepř

Postup

1

Mangold, tatsoi, ředkvičky (i s natí), česnek, parmezán a thajskou bazalku nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru. Vsypte piniová a slunečnicová jádra, zalijte olejem, vodou a vymačkejte šťávu z limetky.

2

Rozmixujte na pastu a nechte odstát alespoň 15 minut v lednici.

3

Servírujte s těstovinami, posypte parmezánem. Zbytek pesta je možné uchovávat v lednici (nejpozději do 2-3 dnů spotřebovat) nebo zamrazit na delší dobu.

Pesto z mangoldu, tatsoi a ředkviček s natí