Přisedněte k nám ke stolu na hostině mezi záhony, už 18. května. Více informací ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí4 porce
 2 řepy
 4-6 ředkviček
 1 malé jablko
 1 lžička medu
 šťáva z ½ citronu
 3 stonky citronové trávy
 30 ml vody
1

Na pánvičku vložte citronovou trávu, zalijte troškou vody (přibližně 30 ml), aby byla tráva částečně ponořená a zakryjte pokličkou. Nechte 2-3 minuty dusit. Díky tomu bude tráva vláčnější a jemnější.

2

Do mísy nastrouhejte řepu, ředkvičky a jablko na hrubo.

3

Zalijte šťávou z dušené citronové trávy, kterou nasekejte nadrobno, a přidejte k nastrouhané směsi.

4

Smíchejte šťávu z citronu se lžičkou medu, důkladně promíchejte a zalijte nastrouhanou směs.

5

Vše dobře promíchejte a nechte alespoň 10 minut odležet v chladu. Servírujte k hlavním jídlům jako přílohu.

Suroviny

 2 řepy
 4-6 ředkviček
 1 malé jablko
 1 lžička medu
 šťáva z ½ citronu
 3 stonky citronové trávy
 30 ml vody

Postup

1

Na pánvičku vložte citronovou trávu, zalijte troškou vody (přibližně 30 ml), aby byla tráva částečně ponořená a zakryjte pokličkou. Nechte 2-3 minuty dusit. Díky tomu bude tráva vláčnější a jemnější.

2

Do mísy nastrouhejte řepu, ředkvičky a jablko na hrubo.

3

Zalijte šťávou z dušené citronové trávy, kterou nasekejte nadrobno, a přidejte k nastrouhané směsi.

4

Smíchejte šťávu z citronu se lžičkou medu, důkladně promíchejte a zalijte nastrouhanou směs.

5

Vše dobře promíchejte a nechte alespoň 10 minut odležet v chladu. Servírujte k hlavním jídlům jako přílohu.

Letní salát z řepy, ředkviček a jablka