Letní salát z řepy, ředkviček a jablka
Na pánvičku vložte citronovou trávu, zalijte troškou vody (přibližně 30 ml), aby byla tráva částečně ponořená a zakryjte pokličkou. Nechte 2-3 minuty dusit. Díky tomu bude tráva vláčnější a jemnější.
Do mísy nastrouhejte řepu, ředkvičky a jablko na hrubo.
Zalijte šťávou z dušené citronové trávy, kterou nasekejte nadrobno, a přidejte k nastrouhané směsi.
Smíchejte šťávu z citronu se lžičkou medu, důkladně promíchejte a zalijte nastrouhanou směs.
Vše dobře promíchejte a nechte alespoň 10 minut odležet v chladu. Servírujte k hlavním jídlům jako přílohu.
Suroviny
Postup
Na pánvičku vložte citronovou trávu, zalijte troškou vody (přibližně 30 ml), aby byla tráva částečně ponořená a zakryjte pokličkou. Nechte 2-3 minuty dusit. Díky tomu bude tráva vláčnější a jemnější.
Do mísy nastrouhejte řepu, ředkvičky a jablko na hrubo.
Zalijte šťávou z dušené citronové trávy, kterou nasekejte nadrobno, a přidejte k nastrouhané směsi.
Smíchejte šťávu z citronu se lžičkou medu, důkladně promíchejte a zalijte nastrouhanou směs.
Vše dobře promíchejte a nechte alespoň 10 minut odležet v chladu. Servírujte k hlavním jídlům jako přílohu.