Print Options:

Kedlubnová polévka s koprem

Počet porcí3 porceČas vaření40 minut

 1 kedlubna
 2 menší nebo 1 velké pak choi
 2 cibule
 2 brambory
 1 citron
 2 vajíčka
 3 snítky kopru
 200 ml smetany na vaření (12%)
 sůl
 pepř
 1 lžička mletého kmínu
 1 lžička mletého muškátového květu
 olivový olej
1

Nakrájejte cibuli a restujte 5-10 minut v hrnci s rozehřátým olivovým olejem.

2

Nakrájejte brambory, zelí pak choi a kedlubnu. Kedlubnu nejprve oloupejte, abyste se zbavili tvrdé slupky. Pokud je kedlubna mladá, slupka navrchu bude jemnější a rozvaří se. Stačí tedy, pokud ji oloupete pouze naspodu, kde je slupka tvrdá. Nakrájenou zeleninu přidejte do hrnce a 5 minut restujte.

3

Zalijte vodou, přidejte sůl, pepř a kmín a nechte 15-20 minut vařit, dokud zelenina nezměkne.

4

Přidejte šťávu z jednoho citronu a polévku rozmixujte na krém.

5

Zalijte smetanou a rozmíchanými vajíčky a dobře promíchejte. Nechte 5 minut povařit na mírném ohni.

6

Nasekejte kopr a vmíchejte ho do polévky. Osolte a dochuťte citronovou šťávou dle potřeby.

Nutrition Facts

Porce 0