Kedlubnová polévka s koprem
Nakrájejte cibuli a restujte 5-10 minut v hrnci s rozehřátým olivovým olejem.
Nakrájejte brambory, zelí pak choi a kedlubnu. Kedlubnu nejprve oloupejte, abyste se zbavili tvrdé slupky. Pokud je kedlubna mladá, slupka navrchu bude jemnější a rozvaří se. Stačí tedy, pokud ji oloupete pouze naspodu, kde je slupka tvrdá. Nakrájenou zeleninu přidejte do hrnce a 5 minut restujte.
Zalijte vodou, přidejte sůl, pepř a kmín a nechte 15-20 minut vařit, dokud zelenina nezměkne.
Přidejte šťávu z jednoho citronu a polévku rozmixujte na krém.
Zalijte smetanou a rozmíchanými vajíčky a dobře promíchejte. Nechte 5 minut povařit na mírném ohni.
Nasekejte kopr a vmíchejte ho do polévky. Osolte a dochuťte citronovou šťávou dle potřeby.
Suroviny
Postup
Nakrájejte cibuli a restujte 5-10 minut v hrnci s rozehřátým olivovým olejem.
Nakrájejte brambory, zelí pak choi a kedlubnu. Kedlubnu nejprve oloupejte, abyste se zbavili tvrdé slupky. Pokud je kedlubna mladá, slupka navrchu bude jemnější a rozvaří se. Stačí tedy, pokud ji oloupete pouze naspodu, kde je slupka tvrdá. Nakrájenou zeleninu přidejte do hrnce a 5 minut restujte.
Zalijte vodou, přidejte sůl, pepř a kmín a nechte 15-20 minut vařit, dokud zelenina nezměkne.
Přidejte šťávu z jednoho citronu a polévku rozmixujte na krém.
Zalijte smetanou a rozmíchanými vajíčky a dobře promíchejte. Nechte 5 minut povařit na mírném ohni.
Nasekejte kopr a vmíchejte ho do polévky. Osolte a dochuťte citronovou šťávou dle potřeby.