Print Options:

Jarní cizrnový salát

Počet porcí1 porce

 6 ředkviček
 sáček salátu Mibuna
 2 menší hlávky salátu dubáček
 150 g uvařené cizrny
 1 lžička celého Římského kmínu
 2 stroužky česneku
Zálivka
 snítka kopru
 1 lžíce olivový oleje
 sůl
 mletý pepř
 ¼ - ½ citronu
 10 10 ml převařené vody
 Semínka (sezam, slunečnice, dýně)
1

Omyjte zeleninu. Salát nechte alespoň 10 minut odkapat.

2

Do mísy přidejte nasekaný ledový a mibuna salát a ředkvičky nakrájené na plátky. Vše promíchejte.

3

Rozehřejte pánev na středním ohni, přidejte olivový olej. Jakmile je olej rozehřátý přidejte celá semínka římského kmínu a ½ minuty za stálého míchání restujte. Poté přidejte česnek a pokračujte v míchání. Až začne česnek zlátnout stáhněte plamen a přidejte omytou cizrnu bez vody. Občas zamíchejte, po 2 minutách sejměte z ohně a nasypte do mísy se salátem.

4

Do hrnečku si připravte zálivku. Smíchejte vodu, lžíci oleje, lžičku soli a pepře, se šťávou z citronu. Přidejte najemno nasekaný kopr a dobře promíchejte. Zalijte ostatní zelenu v míse a dobře promíchejte.

5

Nechte odstát alespoň 30 minut v lednici. Servírujte v misce, můžete posypat semínky ze slunečnice, dýně či sezamu.