Jarní cizrnový salát
Omyjte zeleninu. Salát nechte alespoň 10 minut odkapat.
Do mísy přidejte nasekaný ledový a mibuna salát a ředkvičky nakrájené na plátky. Vše promíchejte.
Rozehřejte pánev na středním ohni, přidejte olivový olej. Jakmile je olej rozehřátý přidejte celá semínka římského kmínu a ½ minuty za stálého míchání restujte. Poté přidejte česnek a pokračujte v míchání. Až začne česnek zlátnout stáhněte plamen a přidejte omytou cizrnu bez vody. Občas zamíchejte, po 2 minutách sejměte z ohně a nasypte do mísy se salátem.
Do hrnečku si připravte zálivku. Smíchejte vodu, lžíci oleje, lžičku soli a pepře, se šťávou z citronu. Přidejte najemno nasekaný kopr a dobře promíchejte. Zalijte ostatní zelenu v míse a dobře promíchejte.
Nechte odstát alespoň 30 minut v lednici. Servírujte v misce, můžete posypat semínky ze slunečnice, dýně či sezamu.
Suroviny
Postup
Omyjte zeleninu. Salát nechte alespoň 10 minut odkapat.
Do mísy přidejte nasekaný ledový a mibuna salát a ředkvičky nakrájené na plátky. Vše promíchejte.
Rozehřejte pánev na středním ohni, přidejte olivový olej. Jakmile je olej rozehřátý přidejte celá semínka římského kmínu a ½ minuty za stálého míchání restujte. Poté přidejte česnek a pokračujte v míchání. Až začne česnek zlátnout stáhněte plamen a přidejte omytou cizrnu bez vody. Občas zamíchejte, po 2 minutách sejměte z ohně a nasypte do mísy se salátem.
Do hrnečku si připravte zálivku. Smíchejte vodu, lžíci oleje, lžičku soli a pepře, se šťávou z citronu. Přidejte najemno nasekaný kopr a dobře promíchejte. Zalijte ostatní zelenu v míse a dobře promíchejte.
Nechte odstát alespoň 30 minut v lednici. Servírujte v misce, můžete posypat semínky ze slunečnice, dýně či sezamu.