Print Options:

Italské ragú s kapustou a žampiony

Počet porcí4 porceČas vaření35 minut

 2 cibule
 3 česneku
 300 g žampionů
 ze 3/4 kapusty
 400 g ajčat v plechovce (loupaná, krájená)
 400 g bílých fazolí
 4 snítky čerstvého (nebo 1 lžička sušeného) oregana
 6 snítek čerstvého (nebo 1 lžička sušeného) tymiánu
 10 lístků čerstvé (nebo 1 lžička sušené) bazalky
 1 snítka rozmarýnu
 2 bobkové listy
 sůl
 pepř
 3 dl zeleninového vývaru
 olivový olej
1

Cibuli a česnek nakrájejte na větší kusy a žampiony na plátky okolo ½ cm. Vložte do hrnce na rozehřátý olivový olej a restujte 5 minut na středním plameni dokud žampiony nezměknou a nepustí vodu. Přidejte špetku soli a pepře.

2

Poté přidejte nakrájenou kapustu na větší kusy a nechte dalších 5 minut restovat. Pokud je potřeba, podlijte troškou vody.

3

Nasekejte tymián, oregano, bazalku a přidejte do hrnce spolu s bobkovým listem a rozmarýnem. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit.

4

Přidejte opláchnuté fazole a konzervu rajčat a nechte vařit dalších 10 minut.

5

Před podáváním vyjměte rozmarýn a bobkový list. Servírujte s plackami nebo s bílým pečivem, potažmo s rýží.

Nutrition Facts

Porce 0