Italské ragú s kapustou a žampiony
Cibuli a česnek nakrájejte na větší kusy a žampiony na plátky okolo ½ cm. Vložte do hrnce na rozehřátý olivový olej a restujte 5 minut na středním plameni dokud žampiony nezměknou a nepustí vodu. Přidejte špetku soli a pepře.
Poté přidejte nakrájenou kapustu na větší kusy a nechte dalších 5 minut restovat. Pokud je potřeba, podlijte troškou vody.
Nasekejte tymián, oregano, bazalku a přidejte do hrnce spolu s bobkovým listem a rozmarýnem. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit.
Přidejte opláchnuté fazole a konzervu rajčat a nechte vařit dalších 10 minut.
Před podáváním vyjměte rozmarýn a bobkový list. Servírujte s plackami nebo s bílým pečivem, potažmo s rýží.
Suroviny
Postup
Cibuli a česnek nakrájejte na větší kusy a žampiony na plátky okolo ½ cm. Vložte do hrnce na rozehřátý olivový olej a restujte 5 minut na středním plameni dokud žampiony nezměknou a nepustí vodu. Přidejte špetku soli a pepře.
Poté přidejte nakrájenou kapustu na větší kusy a nechte dalších 5 minut restovat. Pokud je potřeba, podlijte troškou vody.
Nasekejte tymián, oregano, bazalku a přidejte do hrnce spolu s bobkovým listem a rozmarýnem. Přilijte vývar a nechte 10 minut vařit.
Přidejte opláchnuté fazole a konzervu rajčat a nechte vařit dalších 10 minut.
Před podáváním vyjměte rozmarýn a bobkový list. Servírujte s plackami nebo s bílým pečivem, potažmo s rýží.