Print Options:

Dýňový chléb

Počet porcí8 porcí

 2 vejce
 ½ dýně Hokaido (přibližně 300-400 g za syrového stavu)
 1 dl rostlinného oleje (řepkový nebo slunečnicový)
 2 lžíce hnědého cukru
 1 lžička skořice
 1 lžička sušeného mletého zázvoru
 nastrouhaná kůra z ½ citronu
 10 g prášku do pečiva
 150 g hladké mouky
 100 g polohrubé mouky
 1 dl mléka
 sůl
 50 g slunečnicových jader
 50 g dýňových jader
1

Dýni oloupejte, nakrájejte na kostky a dejte na 30 minut vařit. Poté slyjte vodu, přidejte mléko a dýni rozmixujte na pyré.

2

Předehřejte troubu na 180°C. Mléko a vejce nechte ohřát na pokojovou teplotu.

3

Ve větší míse smíchejte mouku (polohrubou i hladkou), prášek do pečiva a koření. Dobře promíchejte.

4

Ve druhé míse smíchejte vejce s cukrem, poté přidejte dýňové pyré, olej, nastrouhejte citronovou kůru a dobře promíchejte.

5

Vzniklou směs přidejte do mísy s moukou a kořením. Přidejte semínka (nechte si hrst slunečnicových na posyp navrch chlebu) a dobře promíchejte.

6

Formu vyložte pečicím papírem (nebo pomažte máslem a vysypte moukou nebo kokosem) a vlijte do ní těsto. Navrch nasypte zbylá slunečnicová semínka. Pečte 45-60 minut.

Nutrition Facts

Porce 0