Registrace k odběru zeleninových bedýnek na rok 2024 je otevřena. Přihlaste se ZDE.

  • Váš košík je prázdný.
  • Váš košík je prázdný.
Počet porcí5 porcí
 ½ chilli papričky jalapeño
 2 velké cibule
 4 stroužky česneku
 1 velká cuketa (nebo 2 menší)
 3-4 velká rajčata
 70 g rajského protlaku
 400 g červených fazolí
 50 g neloupaných mandlí
 100 g tvrdého sýra (Grana padano, Pecorino, Parmezán)
 3 snítky oregana (1 lžička sušeného)
 4 snítky tymiánu (1 lžička sušeného)
 sůl
 pepř
 ½ dl vody
1

Rozehřejte troubu na 180°C.

2

Na středním ohni orestujte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Po 3-4 minutách přidejte nakrájená rajčata a rajský protlak s vodu. Dobře promíchejte, osolte a opřete a nechte 5 minut povařit. Přidejte nasekané bylinky a nechte dalších 10 minut vařit.

3

Mezitím si nakrájejte cuketu na plátky (okolo 1 cm). Na středním ohni s troškou oleje opečte všechny plátky z obou stran tak, aby se na povrchu vytvořila jemná krusta.

4

Po 10 minutách vaření sejměte rajčatovou směs z ohně a rozmixujte na hustou kaši. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

5

Do vyšší formy začněte skládat jednotlivé vrstvy lasagní. Naspod naskládejte plátky cuket a poté jejich povrch zarovnejte polovinou rajčatové směsi. Na vrch nastrouhejte ½ tvrdého sýra a ½ mandlí (část z nich můžete nechat v celku). Tento proces ještě jednou opakujte. Nakonec nakrájejte zbytek cuketových plátků na malé proužky a vytvořte z nich na vrchu mřížku.

6

Přikryjte alobalem a vložte na 20 minut do trouby. Poté alobal sejměte a nechte dalších 20 minut dopéct.

7

Servírujte s bílým chlebem popřípadě se salátem.

Suroviny

 ½ chilli papričky jalapeño
 2 velké cibule
 4 stroužky česneku
 1 velká cuketa (nebo 2 menší)
 3-4 velká rajčata
 70 g rajského protlaku
 400 g červených fazolí
 50 g neloupaných mandlí
 100 g tvrdého sýra (Grana padano, Pecorino, Parmezán)
 3 snítky oregana (1 lžička sušeného)
 4 snítky tymiánu (1 lžička sušeného)
 sůl
 pepř
 ½ dl vody

Postup

1

Rozehřejte troubu na 180°C.

2

Na středním ohni orestujte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Po 3-4 minutách přidejte nakrájená rajčata a rajský protlak s vodu. Dobře promíchejte, osolte a opřete a nechte 5 minut povařit. Přidejte nasekané bylinky a nechte dalších 10 minut vařit.

3

Mezitím si nakrájejte cuketu na plátky (okolo 1 cm). Na středním ohni s troškou oleje opečte všechny plátky z obou stran tak, aby se na povrchu vytvořila jemná krusta.

4

Po 10 minutách vaření sejměte rajčatovou směs z ohně a rozmixujte na hustou kaši. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dobře promíchejte.

5

Do vyšší formy začněte skládat jednotlivé vrstvy lasagní. Naspod naskládejte plátky cuket a poté jejich povrch zarovnejte polovinou rajčatové směsi. Na vrch nastrouhejte ½ tvrdého sýra a ½ mandlí (část z nich můžete nechat v celku). Tento proces ještě jednou opakujte. Nakonec nakrájejte zbytek cuketových plátků na malé proužky a vytvořte z nich na vrchu mřížku.

6

Přikryjte alobalem a vložte na 20 minut do trouby. Poté alobal sejměte a nechte dalších 20 minut dopéct.

7

Servírujte s bílým chlebem popřípadě se salátem.

Cuketové lasagne