Cuketové lasagne
Rozehřejte troubu na 180°C.
Na středním ohni orestujte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Po 3-4 minutách přidejte nakrájená rajčata a rajský protlak s vodu. Dobře promíchejte, osolte a opřete a nechte 5 minut povařit. Přidejte nasekané bylinky a nechte dalších 10 minut vařit.
Mezitím si nakrájejte cuketu na plátky (okolo 1 cm). Na středním ohni s troškou oleje opečte všechny plátky z obou stran tak, aby se na povrchu vytvořila jemná krusta.
Po 10 minutách vaření sejměte rajčatovou směs z ohně a rozmixujte na hustou kaši. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Do vyšší formy začněte skládat jednotlivé vrstvy lasagní. Naspod naskládejte plátky cuket a poté jejich povrch zarovnejte polovinou rajčatové směsi. Na vrch nastrouhejte ½ tvrdého sýra a ½ mandlí (část z nich můžete nechat v celku). Tento proces ještě jednou opakujte. Nakonec nakrájejte zbytek cuketových plátků na malé proužky a vytvořte z nich na vrchu mřížku.
Přikryjte alobalem a vložte na 20 minut do trouby. Poté alobal sejměte a nechte dalších 20 minut dopéct.
Servírujte s bílým chlebem popřípadě se salátem.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 180°C.
Na středním ohni orestujte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Po 3-4 minutách přidejte nakrájená rajčata a rajský protlak s vodu. Dobře promíchejte, osolte a opřete a nechte 5 minut povařit. Přidejte nasekané bylinky a nechte dalších 10 minut vařit.
Mezitím si nakrájejte cuketu na plátky (okolo 1 cm). Na středním ohni s troškou oleje opečte všechny plátky z obou stran tak, aby se na povrchu vytvořila jemná krusta.
Po 10 minutách vaření sejměte rajčatovou směs z ohně a rozmixujte na hustou kaši. Přidejte fazole, osolte, opepřete a dobře promíchejte.
Do vyšší formy začněte skládat jednotlivé vrstvy lasagní. Naspod naskládejte plátky cuket a poté jejich povrch zarovnejte polovinou rajčatové směsi. Na vrch nastrouhejte ½ tvrdého sýra a ½ mandlí (část z nich můžete nechat v celku). Tento proces ještě jednou opakujte. Nakonec nakrájejte zbytek cuketových plátků na malé proužky a vytvořte z nich na vrchu mřížku.
Přikryjte alobalem a vložte na 20 minut do trouby. Poté alobal sejměte a nechte dalších 20 minut dopéct.
Servírujte s bílým chlebem popřípadě se salátem.