Print Options:

Čočka s kadeřávkem a paprikou

Počet porcí4 porce

 200 g hnědé čočky
 1 cibule
 2 stroužky česneku
 2 zelené papriky
 ½ papričky jalapeňo
 3 - 5 listů kadeřávku
 2 lžíce rostlinného oleje
 2 dl zeleninového vývaru
 sůl
 pepř
 1, 5 lžičky celého římského kmínu
 1 lžička skořice
 ½ citronu
1

V hrnci orestujte na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papričku jalapeño. Po 2 minutách přidejte římský kmín, papriky nakrájené na větší kusy, dle potřeby podlijte troškou vody (přidávejte po malých množstvích častěji tak, aby se zelenina nepřipalovala, ale nedusila). Po 3 minutách přidejte nasekaný kadeřávek, podlijte 2 lžícemi vody a zasypte skořicí a nechte dalši 2 minuty restovat.

2

Přidejte čočku, zalijte vývarem, oslote a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte vařit 15-20 minut dokud čočka nezměkne. Dle potřeby přidejte vodu.

3

Poté, co se fenykl dopeče v troubě, vyjměte polovinu česnekových stroužků, které očistěte od slupek a rozmačkejte. V misce smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli. Vmíchejte do čočky a nechte 5 minut odstát pod pokličkou.

Nutrition Facts

Porce 0