Čočka s kadeřávkem a paprikou
V hrnci orestujte na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papričku jalapeño. Po 2 minutách přidejte římský kmín, papriky nakrájené na větší kusy, dle potřeby podlijte troškou vody (přidávejte po malých množstvích častěji tak, aby se zelenina nepřipalovala, ale nedusila). Po 3 minutách přidejte nasekaný kadeřávek, podlijte 2 lžícemi vody a zasypte skořicí a nechte dalši 2 minuty restovat.
Přidejte čočku, zalijte vývarem, oslote a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte vařit 15-20 minut dokud čočka nezměkne. Dle potřeby přidejte vodu.
Poté, co se fenykl dopeče v troubě, vyjměte polovinu česnekových stroužků, které očistěte od slupek a rozmačkejte. V misce smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli. Vmíchejte do čočky a nechte 5 minut odstát pod pokličkou.
Suroviny
Postup
V hrnci orestujte na drobno nakrájenou cibuli, česnek a papričku jalapeño. Po 2 minutách přidejte římský kmín, papriky nakrájené na větší kusy, dle potřeby podlijte troškou vody (přidávejte po malých množstvích častěji tak, aby se zelenina nepřipalovala, ale nedusila). Po 3 minutách přidejte nasekaný kadeřávek, podlijte 2 lžícemi vody a zasypte skořicí a nechte dalši 2 minuty restovat.
Přidejte čočku, zalijte vývarem, oslote a opepřete. Přikryjte pokličkou a nechte vařit 15-20 minut dokud čočka nezměkne. Dle potřeby přidejte vodu.
Poté, co se fenykl dopeče v troubě, vyjměte polovinu česnekových stroužků, které očistěte od slupek a rozmačkejte. V misce smíchejte s citronovou šťávou a špetkou soli. Vmíchejte do čočky a nechte 5 minut odstát pod pokličkou.